Asiatisk hønsesuppe med dumplings

Asiatisk hønsesuppe med dumplings

Perfekt til de kolde dage, denne varme og smagfulde suppe med Fuli dumplings vil hurtigt blive din go-to comfort food.

 

Ingredienser:

  • 1 spsk sesamolie
  • 1 stk frisk ingefær (revet, ca. 1 spsk)
  • 1 fed hvidløg (revet)
  • 2 forårsløg (fint hakket)
  • 1/2 tsk friskkværnet peber
  • 1,5 liter hønsefond (hjemmelavet eller bouillon)
  • 2 gulerødder (skåret i små stykker)
  • 100 g shiitake-svampe (skåret i skiver)
  • 100 g bok choy (skåret i små stykker)
  • 6-8 Fuli dumplings (svinekød eller oksekød)
  • Frisk chili, koriander og forårsløg til topping
  • Sojasauce, eddike og salt til at smage til
  • Evt. crispy chiliolie til servering


Fremgangsmåde:

  • Forbered smagsbasen:
    Start med at varme sesamolien op i en stor gryde. Tilsæt den revne ingefær, hvidløg, forårsløg og friskkværnet peber. Sauté i 1-2 min.
  • Tilsæt fonden:
    Hæld hønsefonden i gryden. Hvis du har hjemmelavet fond, er det fantastisk, men en god bouillon fungerer også fint.
  • Grøntsagerne:
    Tilsæt de skårne gulerødder, shiitake-svampe og bok choy. Lad suppen simre, indtil grøntsagerne er møre.
  • Tilbered dumplings:
    Kom en håndfuld frosne Fuli-dumplings direkte i suppen. Lad dem simre i 3-4 minutter, indtil de er gennemvarme.
  • Smag suppen til med sojasauce, eddike og salt. Justér efter egen præference.


Servering

Hæld suppen op i skåle, og top med frisk chili, koriander, forårsløg og evt. crispy chiliolie for ekstra smag. Velbekomme!