
Asiatisk hønsesuppe med dumplings
Perfekt til de kolde dage, denne varme og smagfulde suppe med Fuli dumplings vil hurtigt blive din go-to comfort food.
Ingredienser:
- 1 spsk sesamolie
- 1 stk frisk ingefær (revet, ca. 1 spsk)
- 1 fed hvidløg (revet)
- 2 forårsløg (fint hakket)
- 1/2 tsk friskkværnet peber
- 1,5 liter hønsefond (hjemmelavet eller bouillon)
- 2 gulerødder (skåret i små stykker)
- 100 g shiitake-svampe (skåret i skiver)
- 100 g bok choy (skåret i små stykker)
- 6-8 Fuli dumplings (svinekød eller oksekød)
- Frisk chili, koriander og forårsløg til topping
- Sojasauce, eddike og salt til at smage til
- Evt. crispy chiliolie til servering
Fremgangsmåde:
-
Forbered smagsbasen:
Start med at varme sesamolien op i en stor gryde. Tilsæt den revne ingefær, hvidløg, forårsløg og friskkværnet peber. Sauté i 1-2 min. -
Tilsæt fonden:
Hæld hønsefonden i gryden. Hvis du har hjemmelavet fond, er det fantastisk, men en god bouillon fungerer også fint. -
Grøntsagerne:
Tilsæt de skårne gulerødder, shiitake-svampe og bok choy. Lad suppen simre, indtil grøntsagerne er møre. -
Tilbered dumplings:
Kom en håndfuld frosne Fuli-dumplings direkte i suppen. Lad dem simre i 3-4 minutter, indtil de er gennemvarme. - Smag suppen til med sojasauce, eddike og salt. Justér efter egen præference.
Servering
Hæld suppen op i skåle, og top med frisk chili, koriander, forårsløg og evt. crispy chiliolie for ekstra smag. Velbekomme!